Kurudere Derneği’nden Kavurmalı Kaçamak Gecesi

11 Şubat 2020 20:36 Kurudere Köyü 467

Kurudere Derneği’nden Kavurmalı Kaçamak Gecesi

Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, birlik ve beraberlik gecesi düzenledki. 29 Ocak Pazar akşamı derneğin Atatürk Mahallesi’nde bulunan lokalinde düzenlenen geceye katılanlara, köyün meşhur yemeklerinden olan kaçamak ikram edildi. Kaçamağın yanı sıra kavurma et, pekmez ve yoğurdun ikram edildiği gecede, sürpriz olarak saz ekibi de yer aldı. Birbirinden güzel Balkan ve Anadolu türkülerinin yanı sıra ilahilerin de okunduğu etkinlikte, Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehdi Erginuğuzlu, birlik ve beraberlik gecesine katılan misafirlerle yakından ilgilendi.

Bu tür etkinlikleri artık her yıl geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Mehdi Erginuğuzlu, geçen yıl köyde düzenledikleri birlik ve beraberlik gecesi etkinliğini bu yıl da Lüleburgaz’daki dernek lokalinde düzenlediklerini ve katılımın yoğun olmasından dolayı da mutlu olduklarını söyledi. Kaçamakları köylülerin imece usulü ile hazırladıklarını ifade eden Başkan Erginuğuzlu, bu tür organizasyonların bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye, Kurudere Köyü Muhtarı Muhammet Filizfidan, AK Parti Lüleburgaz Lüleburgaz İl Genel Meclisi Üyesi Ceyhun Alkan, derneğin Lüleburgaz’da yaşayan üyelerinin yanı sıra Kurudere Köyü, Pınarhisar ve İstanbul’dan da çok sayıda dernek üyesi ve misafirler katılım gösterdi.