Çanakkele Destanının 100. Yılında Şehitlerımızı Ziyaret Ettık

11 Şubat 2020 20:48 Kurudere Köyü 384

Derneğimiz tarafından kültür gezileri kapsamında,  10 Mayıs 2015 tarihinde Binlerce şehidimizin bulunduğu Çanakkale’ye  gezi düzenlendik.

Geziye katılanlar Rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederken milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler.

Ecabat sahilinden başlayan gezi, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi,  Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Büyük Anafartalar Köyü gezileri ile devam etti. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayanlar, Çanakkale’yi herkesin görmesi gerektiğini ifade ettiler.

Tarih kitaplarındaki soyut olarak kalan bilgiler bu gezilerle somutlaşma imkânı bularak bundan yararlanan geziciler, kendilerine Çanakkale’yi gezme ve görme imkânı sağlayan Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehdi ERGINUĞUZLU  ve Yönetimine minnet duyguları ile teşekkürlerini ilettiler.

Başkan ERGINUĞUZLU , geziye katılanlara teşekkür ederek; ‘’Tarihi bilincin yaşatılması için Türkiye’nin eşsiz güzellikteki şehirlerine  Derneğimiz tarafından kültür gezileri düzenlemeye devam edeceğiz.’’dedi.

• Etiketler